Tuesday, December 06, 2011

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα I

- Επειδή το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.
- Επειδή το χαράτσι για τα ακίνητα δε θα είναι το τελευταίο.
- Επειδή κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος και φοβισμένος.


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011
Μαζευόμαστε και συζητάμε ενάντια στο χαράτσι που μας επιβάλλουν και για όλα τα επόμενα που μας επιφυλάσσουν.
Συλλογική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού
Επανασύνδεση των κομμένων συνδέσεων
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ


Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε όλοι μια βάρβαρη επίθεση σε πολλά μέτωπα. Οι μισθοί και οι συντάξεις κόβονται, οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται, οι μαζικές απολύσεις και οι «εφεδρείες» γιγαντώνουν ένα ήδη μεγάλο ποσοστό ανεργίας, επινοούνται συνεχώς νέοι φόροι και εισφορές, οι λογαριασμοί αυξάνονται, τα εισιτήρια των λεωφορείων ακριβαίνουν ενώ τα μόνα που μειώνονται είναι οι καθηγητές και τα σχολεία, οι γιατροί και τα νοσοκομεία.
Και μέσα σ’όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί το «ειδικό τέλος» ακινήτων μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ σε δύο δόσεις μία τώρα και μία στις αρχές του 2012. Σε μία συνθήκη που ολοένα και περισσότερος κόσμος δεν έχει να πληρώσει ούτε τον κανονικό λογαριασμό.
Γι’αυτό τώρα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν σχέσεις αλληλεγγύης και ακηδεμόνευτα δίκτυα αλληλοβοήθειας στις γειτονιές μέσω συνελεύσεων. Όλοι μαζί να αρνηθούμε να πληρώσουμε το ληστρικό φόρο που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη ζωή μας και ταυτόχρονα να είμαστε – έμπρακτα – δίπλα ο ένας στον άλλο.
Σε όποιο σπίτι επιχειρηθεί να διακοπεί η σύνδεση να μην ανοίξουμε και να μαζευτούμε όσο το δυνατό περισσότεροι για να σταματήσουμε τα εργολαβικά συνεργεία. Να παρέμβουμε σε τοπικά υποκαταστήματα της ΔΕΗ να διακόπτουμε τη λειτουργία τους, να ενημερώνουμε τον κόσμο και τους εργαζόμενους καλώντας τους σε αλληλεγγύη.
Κανένα σπίτι δε μπορεί να μείνει χωρίς ρεύμα είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής είτε λόγω άρνησης. Επειδή δεν ξέρουμε ακόμα τι μας επιφυλάσσουν στο μέλλον, αντιστεκόμαστε και δημιουργούμε στη γειτονιά μας ένα μέτωπο αντίστασης, με όπλο μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα αλλά και σε όλα τα χαράτσια που μας περιμένουν.

Συνέλευση πλ. Βικτωρίας