Sunday, April 22, 2012

η καταστολή δε θα νικήσει! κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις


η ανακατάληψη του Kατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ στις 21 Απρίλη με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι η Αλληλεγγύη είναι ένα όπλο ισχυρότερο απ' όλους τους εισαγγελείς, απ' όλες τις αστυνομικές διμοιρίες, απ' όλα τα καθοδηγούμενα ρεπορτάζ. Με την ευχή για καλή συνέχεια αναδημοσιεύουμε από το athens.indymedia.org το κείμενο που κυκλοφόρησαν απόψε οι καταληψίες του ΒΟΞ

Λίγα λόγια για την ανακατάληψη του ΒΟΞ

Το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απρίλη 24 ώρες μετά τη σφράγιση, εκατοντάδες αναρχικών- αντιεξουσιαστών και αλληλέγγυου κόσμου έκαναν ανακατάληψη του κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ.
Μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα σύντροφοι, αλληλέγγυοι και κάτοικοι της περιοχής διέλυσαν τη σιδερένια κατασκευή που επί δώδεκα ώρες χθες έκτιζαν συνεργεία με τη συνδρομή δεκάδων διμοιριών και εκατοντάδων μπάτσων που είχαν αποκλείσει μεγάλο μέρος του κέντρου των Αθηνών, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις "Νόμου και Τάξης". Τους απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη… παρακώληση κυκλοφορίας.  
Δηλώνουμε στα ίσια πως ανακατάληψη θα γίνει όσες φορές χρειαστεί.
 Η εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε που αφορά την ποινική δίωξη της κατάληψης ως μέσο αγώνα και οι προεκλογικοί λεονταρισμοί του Χρυσοχοϊδη θα πέσουν στο κενό μπροστά στην αποφασιστικότητα του κόσμου της ελευθερίας. Το κράτος μπορεί να επιλέγει να αποκλείει κάθε τρεις και λίγο το κέντρο της μητρόπολης επί ώρες για να σφραγίσει την κατάληψη με πρόσχημα το… δημόσιο συμφέρον. Να γνωρίζει πως σε λίγα λεπτά την επόμενη θα ξεσφραγίζεται. Μπορεί επίσης να διατηρεί μεγάλες δυνάμεις για να φυλάνε το κτίριο γνωρίζοντας πως ταυτόχρονα θα δημιουργεί μια ακόμα εστία έντασης στα Εξάρχεια και ουσιαστικά μεγαλύτερα προβλήματα για το ίδιο από αυτά που υποτίθεται θέλει να λύσει. Μπορεί επίσης να εισβάλλει, να κάνει συλλήψεις και να απαγγέλει κατηγορίες. Γνωρίζει πως μπροστά στην αποφασιστικότητα των αγωνιζόμενων οι παραπάνω κινήσεις θα γυρίσουν μπούμερανγκ, φέρνοντας μεγαλύτερη συσπείρωση αλληλέγγυου κόσμου.
Αυτό που πρέπει να καταλάβουν καλά οι μηχανισμοί καταστολής και η πολιτική τους ηγεσία είναι πως με αυτές τις κατασταλτικές επιχειρήσεις δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να πεισμώνουν περισσότερο και να συσπειρώνουν το κίνημα των αυτοδιαχειριζόμενων και αντιστεκόμενων κοινωνικών κέντρων και εγχειρημάτων.  Όπως αποδείχτηκε για άλλη μία φορά το Σάββατο, η γειτονιά των Εξαρχείων και ο αλληλέγγυος κόσμος θα μπαίνει ασπίδα όσες φορές χρειαστεί στις κατασταλτικές επιχειρήσεις.
 Αν ο Τέντες ως εντολοδόχος υψηλότερων κλιμακίων ωθεί τους μηχανισμούς καταστολής σε επιχειρήσεις για γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα με προεκλογικό άρωμα και νομίζει ότι θα έχει αίσια έκβαση, κάνει λάθος. Γνωρίζουν ήδη το ατελέσφορο του σχεδιασμού που αποτυπώνεται στην περιβόητη εγκύκλιο. Το κόστος είναι μεγαλύτερο του επιδιωκόμενου αποτελέσματος  αφού σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς οι τοπικές κοινωνίες και οι αγωνιζόμενοι έχουν πάντα μεγαλύτερες αντοχές. 
Δεν είναι ώρα κύριοι για κατασταλτικά πειράματα με ένα από τα πιο εύφλεκτα κομμάτια των κοινωνικών αντιστάσεων και μάλιστα σε συνθήκες αποδόμησης και απαξίωσης του ίδιου του κράτους και των μηχανισμών του στην κοινωνική συνείδηση.
Αυτά για αρχή.
Το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ άνοιξε και θα παραμείνει ανοιχτό αυτοοργανωμένα, αντιεραρχικά, συλλογικά.
 Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ